+40 359 409 734

Proiecte Comenius

PROIECT MULTILATERAL COMENIUS 2013-2015 ”ACTIVE”

 

Comenius handbook

Descrierea proiectului

Project description


"Europe On A Plate" 2009-2011

Colegiul Tehnic “Andrei Saguna” din Oradea este angrenat intr-un proiect Comenius in valoare de 24.000 de euro finantat de Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP), un program cu finantare europeana.

Programul de invatare pe tot parcursul vietii (Lifelong Learning Programme) faciliteaza accesul la alternative europene de invatare continua si activa, iar programul sectorial Comenius este prima componenta  a acestuia. Comenius sprijina financiar realizarea de parteneriate scolare, proiecte de formare a personalului didactic, retele de parteneriat scolar, precum si participarea la stagii de formare initiala si continua, pentru a creste calitatea si a consolida dimensiunea europeana in educatie si urmareste dezvoltarea cunoasterii si intelegerii diversitatii culturale si lingvistice europene in randul profesorilor si elevilor si sprijinirea elevilor pentru a dobandi competentele si abilitatile necesare dezvoltarii personale pentru integrare profesionala si cetatenie activa.

“Europe on a Plate” este un proiect de parteneriat scolar multilateral intre 6 tari europene, pe parcursul caruia elevii implicati in proiect vor descoperi bucataria traditionala specifica acestor tari partenere . Scolile implicate in acest proiect sunt: Polonia (Zespół Szkół Ponadgimnazjalnych w Sierakowicach) coordonator, Romania  (Colegiul Tehnic  “Andrei Saguna”Oradea)Belgia (Centre Educatif Communal Secondaire de Couillet-Marcinelle),Bulgaria (Profesionalna Gimnazia Po Targovia I Restorantiorstvo)Franta (Lycée des Métiers Hôtellerie Services  Jules Lecesne) si Portugalia (Instituto de Educação e Formação do Sorraia, Lda.  Escola Profissional de Hotelaria e Turismo de Lisboa.).  Principalele obiective propuse pentru acest proiect sunt:

  • dezvoltarea abilitatilor elevilor in domeniul gastronomiei si bucatariei;
  • dezvoltarea cunostintelor elevilor cu privire la culturile din alte tari europene, traditiile culinare si bucataria acestora;
  • imbunatatirea nivelului de cunoastere a limbilor engleza si franceza al elevilor, precum si cunoasterea vocabularului gastronomic si a limbajului de zi cu zi;
  • dezvoltarea cunostintelor elevilor si ale profesorilor cu privire la diversitatea culturala si lingvistica europeana si accentuarea importantei acestora, etc.

Din echipa de proiect fac parte conducerea scolii (dir. Man Antiana, dir. adj. Matiuta Carmen – coordonator de proiect, dir. adj. Portan Gavril), 4 cadre didactice (Curpas Anca – prof. limba engelza, Holhos Felicia – prof. limba engleza, Popa Voichita – maistru, Ciurez Virginia – maistru), si 5 clase de elevi de la profilul de bucatari (clasele a IX-a C, X-a F, XI-a F, XII-a F, XIII-a G).

Profuse finale:

europeonaplate.andrei-saguna.ro/

mai multe imagini


Partenerii nostrii